Ábel Szilárd és Ábel Csaba

Az építőipar az egyik legnagyobb és legfontosabb Európai Uniós szektor, amely ugyanakkor – más iparágakkal ellentétben – szinte képtelen kitörni az elavult technológiák alkalmazásának rossz gyakorlatából. Az új anyagok, új eljárások igényét mindig egy-egy másik iparág támasztja. Így történt ez a 25 éve Debrecenben működő élelmiszergyártói és vendéglátóipari családi vállalkozásnál is, amely saját folyamatos fejlesztéseit mindig innovatív megoldásokkal támogatta – támogatja.

Egy, az élelmiszeriparban sikeres testvérpár Ábel Szilárd és Ábel Csaba üzemfejlesztése fogalmazta meg az igényt és társította hozzá az eszközt, amely így a jövő higiénikus, gazdaságos, esztétikus és egyedi burkolati elemét jelenti a hazai iparban.

Az üzemi környezetben való élelmiszer termelés, vagy a legmagasabb higiéniai elvárásokat támasztó gyógyszeripar és egészségügyi ellátórendszer folyamatos problémája a gyártó és ellátókörnyezet burkolati korrodálódása, szennyeződése; hidegburkolati anyagainak repedése; cement és savas bázisú fuga-anyagainak töredezése; a szendvicspanel felületek horpadása és rozsdásodása.

Ezekre a problémákra nyújt innovatív, XXI. századi, egyedi megoldást az Hygienic Magyarország kizárólagos forgalmazásában és kivitelezésében a FRP Glasliner.

A Glasliner termékcsaládot a mexikói központú, 1959-ben alapított Stabilit vállalat gyártja, amely több mint fél évszázados fennállása alatt a világ egyik piacvezető cégévé vált az üvegszállal megerősített műanyag lemezek, valamint külső és belső panelek gyártásában.