Higiénikus burkolat már a Tranzit – Food-nál is

A Tranzit Csoport elsősorban sovány víziszárnyas – kacsa és liba – tenyésztésével foglalkozik, annak teljes vertikumát – szülőpár-tartást, keltetést, nevelést, takarmány-előállítást, vágást, feldolgozást és kereskedelmet – felölelve. Az élelmiszerhigiéniai és állatjóléti kritériumoknak való magas szintű megfelelés mellett a vállalat ma már az ágazat kiemelkedő szereplője nemcsak hazánkban, hanem egész Európában.  Örömmel vállaltuk el annak a cégcsoportnak a felkérését, aki az Európai Unióban előállított teljes húsliba-volumen 20 százalékát adja.

A higiéniát, mint legfontosabb faktort szem előtt tartva a cégcsoport tulajdonosa a nyírgelsei továbbfeldolgozó üzem egyik felújításra szoruló üzemrész oldalfalainak és mennyezetének burkolására az üvegszállal erősített FRP burkoló lapokat választotta. Ennek a 2,3 mm vastag üvegszállal erősített anyagnak a felületén lényegesen kevesebb tisztítószert kell használni, legyen szó akár habosított tisztítószerről akár fertőtlenítőszerről. Ugyanis a speciális domborított felület miatt ezen anyagok hosszabb ideig tapadnak meg a felületén, ezáltal hatékonyabban tartja távol az összes szennyeződést. A lapok mellett használt mennyezeti holkerek, gömbölyített negatív és pozitív ívű élvédők teljesen résmentes zárással kerültek fel a helyükre, mely zárásokat a HygieSeal 3.0 műgyanta fugázóval végeztünk el. A HygiSeal résmentes zárások mellett szóló másik nagy előnye, hogy nagyon jól bírja a magasnyomású tisztítást. A közel 500 m2 felületen végzett munkák 6 napot vettek igénybe.

Munkánk itt nem ért véget. Együttműködésünk a Tranzit Csoport további 5 üzemére vonatkozóan az elkövetkező másfél évben ipari ütközésvédelemmel ellátott FRP falrendszer kiépítésére vonatkozóan folytatódni fog.

További referenciák

FRP lapok a mobil röntgen autóban

Az FRP lapok újabb felhasználási területére mutatunk példát – ezúttal egy kishaszongépjármű rakterét alakították át mobil mellkas röntgen- tüdőszűrő és orvosi vizsgálatra alkalmas állomássá. Többnyire európai országokban találkozhatunk...

Tesztmunka az Organo-Pet telephelyén

A Nyugat-Magyarországi székhelyű Organo-Pet Kft. állateledel alapanyagok egyik legnagyobb magyarországi előállítója. Nagyléptékű beruházásuk előtt maguk szeretnék tesztelni termékeinket ipari – üzemi körülmények között. Számukra fontos, hogy a felületeket...

További Referenciák