OSI Food – megfelelni a legmagasabb élelmiszer-biztonsági előírásoknak

Az OSI Food Solutions Hungary Magyarországon friss és fagyasztott, feldolgozásra előkészített baromfihús-alapanyagokból gyorsfagyasztott, sima és panírozott termékeket állít elő. Értékesítésük 99%-a export piacra történik. Számos integrált irányítási rendszernek és szabványnak, a legmagasabb élelmiszer-biztonsági előírásoknak kell megfelelniük.

Ezért esett a választásuk a higiénikus ipari burkolatunkra, hiszen a mikrobás szennyeződéssel veszélyeztetett zónák burkolására az egyik leghatékonyabb anyag az FRP lap. Ezt a Vigoi Mikrobiológiai Egyetem (University of Microbiology of Vigo) által végzett vizsgálatok is kimutatták, hogy az olyan baktériumok, mint a Listeria, a Salmonella és az E. Coli kevésbé tapadnak meg az FRP lap dombornyomott felületén. Az üzem meglévő szendvicspanel oldalfalaira kerültek fel a lapok, melyeket a rendszerhez tartozó élvédőkkel és a penészedésnek is ellenálló műgyanta fugával zártunk le, melyek ellenállnak a penészedésnek, elszíneződésnek is. Azokon a helyeken, ahol az oldalfalakat védeni kell az erős fizikai behatásoktól (ütések, súrlódások), PE 500 keménységű polietilén eltartó ütközőt erősíttetünk a falakra.

Az audituk előtti napokban segítséget jelentett kivitelezőink gyors munkája. Örömmel értesítettek, hogy a szemle során mindent rendben találtak, így csapatunkat a következő hónapokban visszavárják a további kivitelezésekhez.

További referenciák

FRP lapok a mobil röntgen autóban

Az FRP lapok újabb felhasználási területére mutatunk példát – ezúttal egy kishaszongépjármű rakterét alakították át mobil mellkas röntgen- tüdőszűrő és orvosi vizsgálatra alkalmas állomássá. Többnyire európai országokban találkozhatunk...

Tesztmunka az Organo-Pet telephelyén

A Nyugat-Magyarországi székhelyű Organo-Pet Kft. állateledel alapanyagok egyik legnagyobb magyarországi előállítója. Nagyléptékű beruházásuk előtt maguk szeretnék tesztelni termékeinket ipari – üzemi körülmények között. Számukra fontos, hogy a felületeket...

További Referenciák