Pek-Snack – Tovább bővült a sütőipari referenciánk

Ki ne hallott volna már a Pek-Snack Kft.-ről Magyarország és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózatáról. Az 1998-ban alapított cég 1800 látványpékséggel rendelkező franchise üzleteiben sütött friss, ízletes, változatos finomságokat szinte minden magyar család ismeri. A termékek az ország legkorszerűbb sütőipari üzemében készülnek a Somogy megyei Igalon.

Cégünket 2022. januárjában kérték fel az üzemhez tartozó keverő helyiség FRP lapokkal történő higiénikus burkolására. A meglévő burkolat eltávolítása nélkül vakolt falfelületre és helyenként meglévő csempére került fel a 2,3 mm anyagvastagságú üvegszál erősítésű poliészter FRP higiénikus ipari burkolat. Az FRP lap domború hatású felületének előnye – azon túl, hogy rendkívül erős és tartós-, hogy lényegesen kevesebb tisztítószert kell használni, legyen szó akár habosított tisztítószerről akár fertőtlenítőszerről. Ennek oka, hogy a speciális domborított felületen ezek az anyagok hosszabb ideig tapadnak meg, ezáltal hatékonyabban tartja távol a szennyeződéseket.

Az oldalfalak burkolását követően az FRP laphoz tartozó speciális kiegészítőként élelmiszeripari minőségű 8 cm magas PVC lábazati elemek kerültek felhelyezésre, biztosítva a fali burkolólapok biztonságos zárását a padozattal történő találkozáskor. Ehhez egyedülálló komponensű ragasztót és szilikont használtunk, hogy meggátoljuk a víz és egyéb szennyező anyagok bejutását a fal és a padozat közé.

További referenciák

FRP lapok a mobil röntgen autóban

Az FRP lapok újabb felhasználási területére mutatunk példát – ezúttal egy kishaszongépjármű rakterét alakították át mobil mellkas röntgen- tüdőszűrő és orvosi vizsgálatra alkalmas állomássá. Többnyire európai országokban találkozhatunk...

Tesztmunka az Organo-Pet telephelyén

A Nyugat-Magyarországi székhelyű Organo-Pet Kft. állateledel alapanyagok egyik legnagyobb magyarországi előállítója. Nagyléptékű beruházásuk előtt maguk szeretnék tesztelni termékeinket ipari – üzemi körülmények között. Számukra fontos, hogy a felületeket...

További Referenciák