TARAVIS – hosszútávú megoldás higiénikus ipari burkolattal

Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft. sárvári üzem csomagoló részében 2011-ben már telepítettük a higiénikus ipari burkolat rendszerünket. 2022. márciusában pedig újabb megbízást kaptunk a baromfifeldolgozó vállalat kopasztó és zsigerelő helyiségének 1 200 m2 felületű mennyezet és oldalfal burkolására.
Meglévő szendvicspanel felületeiket a korábbi években többször is festékszórással próbálták meg higiéniailag elfogadhatóvá tenni. Viszont hosszútávú megoldást ez az eljárás nem jelentett. Elkerülendő az évenkénti költség- és energiaráfordítást, a higiénikus ipari burkolat mellett döntöttek.
A kivitelezés megkezdését egy nagyon alapos felület tisztítással kezdtük, eltávolítottuk a korábbi festékrétegeket. Ezután következett az FRP lapok felhelyezése. Az oldalfalakra ragasztással, míg a mennyezetre ragasztással és rejtett csavarozással történt a lapok rögzítése. A mennyezet és oldalfalal találkozásánál 90°-os sarkokba pedig PolySto íves holkereket helyeztünk fel. A falra helyezett FRP lapok sorolása szilikon H profilba került, kétszeres biztonságot nyújtva a nagynyomású takarító víz lapok mögé szivárgása végett.
Ezúton szeretnénk megköszönni a TARAVIS műszaki szakembereinek az összehangolt és segítőkész együttműködést.

További referenciák

FRP lapok a mobil röntgen autóban

Az FRP lapok újabb felhasználási területére mutatunk példát – ezúttal egy kishaszongépjármű rakterét alakították át mobil mellkas röntgen- tüdőszűrő és orvosi vizsgálatra alkalmas állomássá. Többnyire európai országokban találkozhatunk...

Tesztmunka az Organo-Pet telephelyén

A Nyugat-Magyarországi székhelyű Organo-Pet Kft. állateledel alapanyagok egyik legnagyobb magyarországi előállítója. Nagyléptékű beruházásuk előtt maguk szeretnék tesztelni termékeinket ipari – üzemi körülmények között. Számukra fontos, hogy a felületeket...

További Referenciák